Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 23 januari 2012

Zigeunermarkt in Veenendaal

Zigeunermarkt in Veenendaal

In Hongarije is een 'Zigeunermarkt' een begrip, in Veenendaal nog niet. Door Stichting Vakaró voor Komló wordt er op zaterdag 10 maart voor de tweede maal een Zigeunermarkt georganiseerd.

In Hongarije bieden Roma wekelijks hun koopwaar aan, vaak in het verlengde van een gewone warenmarkt. Koopwaar van allerlei aard: restpartijen, eigen gemaakte of gekweekte producten, maar ook artikelen vanuit het huishouden, zoals huisraad of kleding. Van die laatste groep zijn lang niet alle artikelen overcompleet, maar ze gaan de verkoop in omdat de huishoudportemonnee leeg is. Om te kunnen overleven moet er dus het nodige vanuit het huishouden verkocht worden. Daarvoor is een zogenaamde Zigeunermarkt dus een unieke gelegenheid.

Stichting Vakaró voor Komló is een........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over de stichting Vakaró voor Komló !!!