Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 17 december 2011

Wit of niet wit? Dat is de vraag.

In het dorp is te merken dat kerstmis op komst is. Boven veel tuinen hing de stoom van kokend water en de geur van afgebrande varkenshuiden. Meestal een familiegebeuren waar met palinka wordt geklonken op een mooie slacht. Nu ik het toch over palinka heb. Dit jaar hebben wij niet veel aandacht besteed aan deze Hongaarse drank. We verzamelden wel wat fruit, gooiden dat keurig in de vaten maar voor de rest lieten we de pulp voor wat het was.

Maar palinka heeft nou eenmaal aandacht nodig. Roeren, suiker toevoegen, nog eens roeren en nog meer suiker toevoegen. Laat ik zeggen dat ons hoofd deze zomer zeker niet naar palinka stond. We brachten de vaten wel naar een stoker hier niet al te ver vandaan met de wetenschap dat de opbrengst hooguit een liter of tien of zelfs minder zou zijn. Welnu, de opbrengst is zeker niet veel maar het ergst van alles is dat deze palinka zo vies is dat je er zelfs je ramen niet mee zou willen zemen.

Ik moet zeggen dat de gootsteen wel een stuk beter doorloopt sinds...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer uitleg over Palinka in de Wikipedia !!!