We woonden hier nog maar een half jaar en moesten onze eerst winter gaan meemaken. Begin december, meestal op een zaterdag zagen we bij verschillende huizen een groepje mensen in het pad, naast het huis, één of twee grote ketels kokend water en dan zag je ineens een half uitgebeend varken hangen. Nee, dit is niet bedoeld als een shockerend of onsmakelijk verhaal, maar een kijkje in de "keuken" hoe het hier nog aan toe gaat, en de foto's houd ik ook gezellig. Ik ben er nu aan gewend en vind het wel iets moois hebben.
Het is geen uitzondering, velen die een varken kunnen kopen of er één zelf hebben doen het, nu zie je soms 3 gezinnen tegelijk bezig met de slacht als je door de straat loopt.
De fatsoenlijke norm is, dat als je een varken slacht, je een deel geeft aan je buren. De eerste keer toen onze buurman kwam met vlees wisten we niet wat ons overkwam.
Geen betegelde ruimte met alle hygiëne die de EU ongetwijfeld voorschrijft, geen steriele pakken, geen afgesloten bakken waar het vlees in verwerkt wordt. Nee hoor, het gebeurt naast het huis.
Het is een soort van feestelijke bedoeling, de Palinka zal ook naar binnen glijden, om.........
KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!