Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 23 december 2011

Oppositiepolitici Hongarije na protest opgepakt

De Hongaarse politie heeft vrijdag ex-premier Ferenc Gyurcsany en een stel andere oppositieleden kortstondig vastgehouden. Zij woonden buiten het parlement een demonstratie tegen het regeringsbeleid bij.

Ordetroepen maakten vrijdag een einde aan een protestactie van een aantal politici, die zich hadden vastgeketend aan de pilaren van de toegangspoort van het parlement. Gyurcsany, twee fractieleden van zijn Democratische Coalitie en een twaalftal parlementariërs van Politiek Kan Anders (LMP) werden in politiewagens weggevoerd.

De politie heeft ook de socialist Attila Mesterhazy, de leider van de grootste oppositiepartij, en een aantal andere politici ingerekend. Zij probeerden te voorkomen dat de politie de actievoerders oppakte, maar moesten dat met hun eigen aanhouding bekopen.

De demonstratie was georganiseerd door .......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!