Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 22 december 2011

Mediawet onderworpen aan krachtmeting

De Hongaarse mediawet is ongrondwettig. Op 19 december heeft het Hongaarse constitutionele hof “verscheidene bepalingen verworpen, waaronder het artikel dat journalisten verplicht hun bronnen prijs te geven en het artikel dat erin voorziet privileges te verlenen aan een nieuwe media-autoriteit om inhouden in de geschreven en online pers te reguleren: artikelen die voor een ‘evenwichtige verslaggeving’ hadden moeten zorgen”, schrijft het Franse dagblad Les Echos.

De mediawet, die op 1 januari 2011 in werking is getreden, was eerder al veroordeeld door de EU, de VN en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

Süddeutsche Zeitung vraagt zich af of deze "laatste stuiptrekking van de rechtsstaat" echt een klap voor “de regering van autocraat Viktor Orbán” zal zijn.

Want het is........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!