Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 december 2011

Financiële problemen in Hongarije

Net als Portugal, Ierland, Griekenland en Italië zit nu ook Hongarije in de financiële problemen. Dit land, dat geen lid is van de eurozone, gaat gebukt onder de hoogste staatsschuld van Oost-Europa, ongeveer 74 procent van het bruto nationaal product. Daarnaast is de nationale valuta van Hongarije, de forint, ook erg zwak.

De verslechtering van de Hongaarse economie kan voor een deel worden toegeschreven aan de eurocrisis, maar ook slecht economisch beleid van de regering van premier Viktor Orban is een belangrijke oorzaak. De premier weigerde lange tijd om hulp te vragen aan de EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en ook het advies van deze instellingen om op publieke uitgaven te bezuinigen werden steevast in de wind geslagen.

Nadat kredietbeoordelaar Moody's de kredietwaardigheid van het land op 25 december verlaagde, steeg de rente die Hongarije moet betalen op zijn leningen tot boven de 9 procent...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!