Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 16 december 2011

EU en IMF breken gesprekken Hongarije af

Vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Unie hebben gesprekken met Hongarije over hulp afgebroken als gevolg van een conflict over de onafhankelijkheid van de centrale bank.

Dat meldden media in Hongarije. ''De delegaties van het IMF en de EU hebben het land verlaten, zonder de geplande gesprekken te voltooien'', aldus een website.

Ook andere media laten weten dat er onenigheid is ontstaan over een wetsvoorstel waarmee de onafhankelijkheid van de Hongaarse centrale bank zou worden beknot.

In het Hongaarse parlement wordt gesproken over een nieuwe wet die de juridische basis moet vormen voor het samengaan van de centrale bank met de toezichthouder op de Hongaarse financiële markt.

"De Europese Commissie is bezorgd over de intenties van de Hongaarse autoriteiten om door te gaan met het aannemen van wetten die de onafhankelijkheid van de centrale bank ondermijnen", aldus een EU-woordvoerder. "Omdat de regering de EU/IMF-missie niet heeft geïnformeerd over enige verandering in haar intenties om te pleiten voor het aannemen van de omstreden wet omtrent de centrale bank, heeft de Commissie, in nauwe samenwerking met het IMF, besloten om de verkennende missie te onderbreken."

Vertegenwoordigers van het IMF en de EU kwamen.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor het krantenartikel bij de HVG - Heti Világgazdaság ( Hongaars ) !!!