Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 20 december 2011

Europese Groenen waarschuwen voor afbraak Hongaarse rechtsstaat en democratie

De Groenen in het Europees Parlement waarschuwen samen met de Hongaarse Groenen voor het afbreken van de Hongaarse rechtsstaat en democratie door de regering-Orbán.

Aanleiding zijn nieuwe wetsvoorstellen die de rol van de oppositie in het Hongaarse parlement verder ondermijnen, onder andere door een nieuwe procedure waarin het parlement nieuwe wetten – zonder debat – binnen vierentwintig uur kan aannemen.

De Europese Groenen vragen in een brief aan commissievoorzitter Barroso om te onderzoeken of Hongarije met de nieuwe wetten nog de universele Europese waarden uit het Verdrag van Lissabon respecteert.

Voorstellen

Het Hongaarse parlement stemt vrijdag over de nieuwe voorstellen. Daarin staan onder andere:

* Aanpassing van het parlementair reglement dat de regerende twee derde meerderheid zonder beperkingen tot een uur voor de stemming amendementen mag indienen. Dat maakt een debat in het parlement en in de samenleving over deze amendementen onmogelijk.

* Aanpassing van het parlementair reglement dat de regerende twee derde meerderheid jaarlijks een aantal wetsvoorstellen mag indienen die in een spoedprocedure zonder debat in vierentwintig uur kunnen worden aangenomen.

* Aannemen van een wet die een twee derde meerderheid vereist om de belastingwet aan te passen.

Daarnaast wil de Fidesz-regering van Victor Orban een wet aannemen die........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!