Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 24 december 2011

Beoordelaars krediet cruciaal in geldwereld

De kredietwaardigheid van Hongarije is zo laag, dat het een ‘junkstatus’ van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft ge­kregen.

Nederland heeft nog een ‘Triple A rating’. Voor de leek is het onduidelijk wat dat allemaal betekent. Sylvester Eijffinger is hoogleraar Financiële Economie aan de Universiteit van Tilburg en lid van het Monetaire Experts Panel van het Europese Parle­ment. In die functie geeft hij advies over kredietbeoorde­laars. Eijffinger legt uit.

Wie zijn die kredietbeoordelaars?

Er zijn in de wereld drie grote kredietbeoordelaars: Fitch Ratings, Standard & Poor’s en Moody’s. Het zijn commerciële bedrijven waar professionele economen en analisten werken.

Wat doen ze precies?

Rating agencies beoordelen in hoeverre landen en banken hun schulden en leningen kunnen terug betalen. De hoogste beoordeling die landen en banken kunnen krijgen is een Triple A rating. Dit betekent dat de beoordelaars denken dat deze instellingen veilig zijn om je geld aan uit te lenen.

Hoe die berekeningen precies tot stand komen is.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!