Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 18 november 2011

Topfilms van Béla Tarr

Op vrijdag 18 november vertoont de Brusselse Bozar 'Damnation', de film waarmee de Hongaarse slow cinema-meester Béla Tarr in 1988 doorbrak. Nog nooit een film van Tarr gezien? Laat u dan betoveren door vijf zwart-wit parels.

‘Ik heb niets meer te vertellen. Ik hou er mee op’, verraste Béla Tarr (56) nadat The Turin Horse begin dit jaar in première ging op de Berlinale en daar de Grote Prijs van de Jury wegkaapte. Als Tarr woord houdt, wordt zijn tiende langspeelfilm – een bezwerend boerendrama dat uit hooguit dertig shots bestaat – bijgevolg zijn laatste. Met het afscheid van de Hongaarse, meester verliest de hedendaagse cinema een unieke stem.

Hoewel Tarrs films nooit de Belgische bioscoop haalden, kan zijn invloed op..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!