Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 26 november 2011

Nationale trots rond 1930 - sgraffiti kunst door Ferenc Márton en Sándor Nagy

Introductie

De Eerste Wereldoorlog en de gevolgen daarvan hadden grote invloed op de economie en samenleving van Hongarije. Met name het Verdrag van Trianon dat hieruit voortkwam was de belangrijkste oorzaak.

Een van de gevolgen was bijvoorbeeld dat er amper geld was om te investeren in onroerend goed. Het aantal gebouwen dat in de periode van ca. 1915 tot 1925 is gerealiseerd is hierdoor beperkt tot een minimum, dit in vergelijking tot de Art Nouveau periode (ca. 1895-1915) en de Bauhaus / Nieuwe Zakelijkheid periode (ca. 1927-1948). En, de gebouwen die werden gerealiseerd zijn zeer behoudend ontworpen in een of andere neo-stijl. Een stijl die door een aantal architecten tot ver in de jaren '30 is gehanteerd.

Rond 1925/1926 begon het tij voorzichtig te keren. De ergste klappen waren verwerkt en de bevolking van Budapest nam weer toe, dus er was wederom behoefte aan.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!