Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 26 november 2011

Een bitter herzien met het IMF

Het financieel verzwakte Hongarije heeft hulp gevraagd aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Vóór januari 2012 moet een oplossing worden gevonden. De Hongaarse pers vraagt zich of premier Viktor Orbán hiermee toegeeft dat hij heeft gefaald of dat er een complot tegen zijn onafhankelijkheidsbeleid wordt gevoerd.

Laten we de zaken vooral niet mooier voorstellen dan ze zijn, dat heeft geen zin. De hervatting van de onderhandelingen met het IMF [op 21 november, red.] komt neer op capitulatie. Een ander woord is er niet voor wat er is gebeurd aangezien we onze breuk met deze organisatie afgelopen zomer nog omschreven als een ‘onafhankelijkheidsoorlog’ Hongarije had de besprekingen met het IMF afgebroken, omdat het de aanbevelingen van het Fonds weigerde over te nemen. In 2008 heeft het land 20 miljard euro van het IMF, de Wereldbank en de EU ontvangen. Die capitulatie is slecht nieuws en een vernedering voor degenen die vechten voor hun onafhankelijkheid.

Het is echter vooral buitengewoon irritant om te zien........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!