Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 18 november 2011

Film “Budapest backwards”

“Budapest backwards” (Pesti Emlékek) is de titel van de nieuwste korte, tien minuten durende, film van de Belgische regisseur Jeroen Sebrechts, die op donderdag 24 november om 18.30 gratis vertoond zal worden in het Merlin színház in Boedapest.

De film speelt zich af, zoals de titel al suggereert, in Budapest. We zien hoe een Kroatische expat en zijn lerares Hongaars, die verliefd zijn geworden op elkaar, op het moment dat zijn Hongaars contract afloopt en hij een aanbieding in Kroatië krijgt. De prangende vraag aan het begin van de film is of zij mee gaat met hem naar Kroatië en haar vaderland verlaat.

Kun je in tien minuten zo’n complex verhaal stoppen, vraag ik Jeroen? “We zien niet de hele crisis. We kijken terug op hun relatie -vandaar de titel ‘Backwards’- en de momenten waar ‘t scheef begon te lopen. Sommige bezoekers vinden de film inderdaad te kort en willen weten wat haar antwoord is. Anderen zien duidelijk dat ze ‘ja’ zegt en met hem mee gaat.

Ik laat de afloop open en het einde van het verhaal over aan........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

Hier het adres van het Merlin színház in Boedapest

Merlin színház
1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.

KLIK HIER voor de website van het Merlin színház in Boedapest !!!

Trailer - “Budapest backwards”




Twee geliefden kijken terug naar het moment waarop hun relatie begon, en waar het misliep. Vanaf 29 oktober is de kortfilm Budapest backwards van de Belgische filmmaker Jeroen Sebrechts te bekijken in Boedapest. De kortfilm werd op vijf dagen tijd geïmproviseerd en gefilmd.

Spel: Nikola Tutek en Roberta Herrick / Muziek: Grencsó Open Collective / Regie: Jeroen Sebrechts / Hongaars-Engels gesproken / ondertitels tijdens de vertoningen in zowel Engels als Hongaars, dvd met NL ondertitels verkrijgbaar / 10 min.