Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 21 oktober 2011

Mijnwerkers onder Budapest

Ze zijn het 'ziekenhuis' weer uit, maar de volgende duiklocatie van Cees en Ron in Budapest is minstens zo fascinerend.

Nadat we er gisteren uitzagen als mijnwerkers, zijn we vandaag gaan duiken in een heuse ondergelopen kalksteenmijn. Veel beroemde gebouwen in Budapest zijn opgetrokken uit kalksteen afkomstig uit Kőbányai pincerendszer. De mijn ligt verscholen onder Budapest en het gangenstelsel heeft een lengte van 32 km. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de mijn een veilige schuilplaats. Onder de grond bevinden zich een katholieke en protestantse kerk en een Joodse synagoge. De grootte gaat je voorstellingsvermogen ver te boven en we kijken dan ook onze ogen uit.

Vandaag hoeven we niet veel te sjouwen, wat na de inspanningen van gisteren geen overbodige luxe is. We rijden met onze auto’s gewoon een kilometer de mijn in via ondergrondse wegen tot een diepte van 10 meter beneden straatniveau.

De laatste tientallen meters leggen we te voet af en.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!