Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 28 oktober 2011

KSH-leerlingen kijken met goed gevoel terug op bezoek aan zusterstad Hódmezövásárhely

De leerlingen van 4 VWO van de KSH kijken met heel veel plezier terug op hun reis naar Hongarije en verblijf in Hódmezövásárhely. Zij verbleven daar meerdere dagen in gastgezinnen, bezochten musea en Boedapest, leerden Hongaarse woordjes en verbaasden zich over de verschillen tussen beide landen. “Maar de goulash hebben we niet geproefd"’, laten Sylvia Philippa (15) en Daan Doornbos (net 15 geworden) weten.

Zij zijn twee van de twintig leerlingen die vorig schooljaar met hun powerpoint presentatie over Haarlemmermeer (in het Engels!) een meerdaagse reis naar de Haarlemmermeerse zusterstad Hódmezövásárhely wonnen. Een ervaring die ze, zeggen ze nu, nooit hadden willen missen. “Je leert toch een stukje cultuur van een ander land"’, vindt Daan, “en het is ook nog eens goed voor de eigen groepsvorming"’, aldus Sylvia.

Sylvia kende Dominika van het gastgezin al een beetje via facebook, maar vond het toch wel spannend om..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!