Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 27 oktober 2011

Hongarije, Hongaren en de Hongaarse mentaliteit

Een verkenning en oefening in geduld

De Hongaarse mentaliteit. Schrijven over de mentaliteit en het karakter van 'De Hongaar' is eigenlijk onmogelijk. Net zo onmogelijk als 'De Nederlander' te beschrijven. Inwoners van Amsterdam, Leeuwarden en Maastricht zijn allemaal Nederlanders, maar toch bestaat er een wereld van verschil tussen deze mensen. Daarom is het moeilijk om over 'De Hongaar' te schrijven zonder te generaliseren.

Voor wie

Deze tekst is geschreven voor Hongarije vakantiegangers, voor Nederlanders die van plan zijn om naar Hongarije te emigreren of een vakantiehuis in Hongarije willen gaan kopen. De tekst richt zich in hoofdzaak op Hongaren die buiten de grote steden en op het platteland van Hongarije wonen. Als je als Nederlander een aantal jaren in Hongarije woont en dagelijks met Hongaren te maken hebt, zijn er na verloop van tijd gedragspatronen en karaktereigenschappen te herkennen die misschien wel 'Hongaars' genoemd mogen worden. Wij wonen zelf op het Hongaarse platteland temidden van de Hongaarse (boeren)bevolking en hebben dagelijks met Hongaren ('in alle soorten en maten') te maken. Beweren dat wij de Hongaren kennen doen wij niet, dat zou aanmatigend zijn. Het is een voorturend proces waar je veel van leren kan áls je ervoor open staat.

Inleiding

Zonder op de hoogte te zijn van de verschillen tussen Hongaren en Nederlanders en zomaar alles door een Nederlandse bril bekijken.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!