Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 27 oktober 2011

De Donau verdampt

De Donau is de op een na langste rivier van Europa en een van de slechtst bevaarbare rivieren van ons continent. Ondanks de Donau-Strategie heeft de droogte van afgelopen zomer voor een extra lage waterstand gezorgd met een enorme verkeerinsfarct ten gevolge.

In het stroomgebied van de Donau, na de Wolga de langste Europese rivier, was de zomer niet nat, maar droog. Van Zuid-Duitsland tot aan de Zwarte Zee is sinds juni bijna geen druppel gevallen. De lage waterstand leidt op de laatste duizend kilometer, in Servië, Roemenië en Bulgarije, tot een enorme opstopping.

Problemen op de lange vaarweg komen letterlijk aan de oppervlakte. In Prahovo, een Donauhaven in Servië, steken door de lage waterstand de roestige boegen van een Duitse oorlogsvloot uit de Tweede Wereldoorlog boven het water uit. De Duitsers bracht daar in de zomer van 1944 zelf een vloot tot zinken om te voorkomen dat oorlogmaterieel in handen kwam van de oprukkende Russen en partizanen. Nog liggen 22 Duitse vaartuigen op Servische rivierbodem, en meer dan honderd aan Roemeense kant.
De grootste verkeersopstopping in Europa van dit moment

Het is een erfenis waar je meestal geen erg in hebt. Ervaren Donauschippers navigeren er al decennia omheen. Zoals ze ook langs de ondiepe delen slalommen, en............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!