Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 24 oktober 2011

De conducteurs... cultureel probleem in Budapest

(Om een kort verhaal lang te maken, hier mijn beleving van afgelopen zondag middag. Cultuurschok??? mwah, uiteindelijk vooral heel grappig)

Dus..... afgelopen zondag was een mooie dag en hadden we het plan om te gaan shoppen in Arena Plaza. Zo gezegd, wij met goeie moed richting de metro in Blaha. Bij de ingang van de metro wordt je altijd gecontroleerd... kaartje laten zien... niks aan het handje. Dus wij stappen nog steeds even happy de metro in en het volgende station er weer uit. Wij nietsvermoedend, onschuldig, van geen kwaad bewust, nog steeds overtuigd van de vriendelijkheid van Hongaren de roltrap op, waar bovenaan een groep van maar liefst 5 conducteurs, uiteraard in uniform, op een mooie zondag middag ons op stonden te wachten. Célia liep voorop en werd gecontroleerd door een jonge vrouw (later bleek haar naam conducteur 352…..!!!!???? )

Haar kaartje werd goedgekeurd en ze liep door. Vaida en ik liepen iets achter haar en werden gecontroleerd door een man. Hij wilde onze kaartjes beter zien, pakte ze aan, keek er naar, zei iets in het Hongaars en kwam tot de ontdekking dat wij dat niet spreken…………. Dus, verder in het enigszins gebrekkig engels. Hij wilde ons ID transport pas zien.

Nu is het zo dat je in Budapest voor het transport dag-, week- en maandkaarten kunt kopen, net als vroeger in Nl. Voor de weekkaarten weet ik niet, maar in elk geval voor de maandkaarten moet je........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!