Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 24 oktober 2011

"Ismerte az iskolai"

Dag lieve mensen, daar zijn we weer. Het is hier nog steeds warm en zonnig!! Maar dat ter zijde, hier volgt een update van de laatste dagen.

Woensdag zijn we op zoek gegaan naar internet, aangezien we dat nog niet in ons appartement hebben. Om elke keer in de Mac te gaan zitten skypen waar je elkaar nauwelijks kunt verstaan is ook weer zoiets. Dus wij zijn verschillende bedrijven langs geweest maar zonder resultaat. Bij Vodafone zaten we bij de verkeerde winkel en bij T-mobile hadden we een Hongaars paspoort nodig. We hadden al aan de buurvrouw gevraagd of zij wist hoe het met internet zat en zij wist wel waar we moesten zijn, dus donderdagmorgen zijn we om 10 uur met haar vertrokken. Ze is Hongaars en haar Engels was niet heel goed, maar we konden haar wel verstaan.

We weten alleen nog steeds niet of zij ons wel begreep. Ze wilde met de bus, maar wij hebben nog geen buskaart gehaald, omdat we met onze studentenkaart korting krijgen en die hadden we nog niet. Maar volgens haar konden we gewoon de bus in stappen. We waren bij een halte en ze zei net dat we er bij de volgende uit moesten toen Kerstin twee dametjes met blauwe blousjes en schoudertasjes in zag stappen. Controle. Hup, wij de bus uit met drie kwart van de mensen die ook door hadden dat er controle was. Volgens onze buurvrouw was er op dit traject bijna nooit controle. Oftewel, zij gaat meestal ook de bus in zonder kaartje.
We hoefden niet meer zo heel ver te lopen, dus dat scheelde wel. De buurvrouw nam ons mee naar een T-mobile winkel. Ze snapte er niks van toen wij zeiden dat we daar gisteren ook geweest waren en we een hongaars id nodig hadden. Maar bij deze T-mobile winkel was het helemaal geen probleem dat we Nederlands waren en voor 5 maanden internet wilden.

We konden gewoon.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!