Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 14 september 2011

Egészségére met absint en de Aldi!

Tijd voor een nieuw verhaal!

Zaterdagmorgen zijn Nadine en ik naar het beroemste thermale zwembad in Boedapest geweest. Szechenyi bath heet het. We waren erg benieuwd want we hoorden er mooie verhalen over. Nadat we met 70% korting ons studenten openbaar vervoerskaart hadden gekocht, zijn we in de metro gestapt naar het zwembad. Het gebouw waarin het zwembad is gehuisvest is onzettend mooi en groot. Heel Victoriaans met zachte pastelkleuren. Echt schitterend!

Nadat we de entree van 14 euro hadden betaald, ja, het zwembad is echt duur, konden we ons omkleden. En sjonge jonge, dit zwembad is echt gigantisch. Ze hebben ontzettend veel thermale baden, de een is 37 graden, de andere 34, een volgende week 28 en ga zo maar door. De zwembaden waren niet allemaal erg groot en je mocht er ook niet in zwemmen, alleen maar in hangen of drijven en dan maximaal een kwartier omdat de baden thermaal waren.

Naja, de binnenkant van het zwembad was ook al prachtig om te zien, maar het stonk er ontzettend naar gekookte varkenskop. En ja, ik weet hoe dat stinkt, want mama gebruikt dat ook altijd als ze echte erwtensoep gaat maken. Die lucht was dus niet echt te harden en in een volgende ruimte stonk het erg naar zwavel. We zijn dus maar naar buiten gegaan, maar dat was helaas niet zo groot. Wel lekker om even rond te zwemmen in gewoon chloorwater, haha.

Uiteindelijk was het een mooi zwembad, maar.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!