Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 27 september 2011

Budapest: stadions en een synagoog

Dit maal schrijven we ons verslag met een volle maag. Gisteren aten we om 22 uur aan de Donau. Het eten was prima, het uitzicht schitterend, maar iets eerder eten is ook wel prima, zo concludeerden we. Dus voegden we vandaag daad bij het woord. En dat na een perfecte dag met wederom 25 graden en volop zon.

Vanochtend duiken we na een douche en ontbijt de centrale markthal in. Op de eerste verdieping vinden we vooral toeristische prullaria, dus ontvluchten we snel. Beneden staan kramen met enorme hoeveelheden fruit en vlees, waarbij de paprika en salamiworsten dominant aanwezig zijn. Overigens ontleden ze hier alle stukjes vlees en ledematen die aan een dier zitten: van harten, varkensoren tot stukken lever. Wel enorm leuk om te zien allemaal, het doet me denken aan de markt in Barcelona.

Na de markt lopen we over de vrijheidsbrug naar het badhuis Gellert. Hier bevindt zich één van de thermale baden die Budapest rijk is. Morgenochtend willen we na het ontbijt aansluiten bij de oudjes die zich melden met een handdoek en stuk zeep en testen we ook de massages die worden gegeven. Schijnen erg goed te zijn! Overigens is het interieur van het badhuis schitterend.

Voor de terugweg naar Pest besluiten we de tram te pakken. Het openbaar vervoer van Budapest is echt prima geregeld. Om de paar minuten schuift er wel een metro, tram of bus voorbij.

Met wat loopwerk erbij zijn alle afstanden..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!