Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 11 augustus 2011

Waarom u Sziget moet mijden als de pest

Gisteren haalden we een aantal redenen aan die verklaren waarom het Sziget-festival, nog tot en met komende zondag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, een Europees topfeest is. Maar geef ons laag water en we zoeken er spijkers op, dus vandaag vijf redenen om thuis te blijven.



De Hollandse invasie



We zijn dol op onze noorderburen, laat daar geen twijfel over bestaan. Op Sziget lopen ze overigens over van hartelijkheid én zijn ze steeds in voor een babbel. Maar: de Nederlanders zijn hier ook letterlijk met tienduizenden, hebben onbeperkt toegang tot alcoholische dranken en verdomd veel zin in een 'feessie'. Verdere uitleg is overbodig.



De post-communistische lawaaimachine



Dat je de gasten op een festival wil informeren, tot daar aan toe. Maar hele straten volhangen met een speakersysteem waar van in de vroegte tot het donker wordt instructies uit blèren, dat gaat te ver. Een stem met een kennelijk Stasi-verleden dreunt in vier talen af waar je je bagage kwijt kan, waar je verloren voorwerpen kan droppen en..........



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!