Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 11 augustus 2011

Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum)

Museum voor Schone Kunsten (Szépművészeti Múzeum)



De indrukwekkende verzameling van vorst Esterházy vormt de basis van het museum, dat in 1870 door de Hongaarse staat werd verworven. Keizer Franz Joseph opende het museum opnieuw in 1906. Albert Schickedanz en Fülöp Herzog waren de twee architecten die dit architectonische meesterwerk creëerden en het zijn perfecte symmetrie gaven. Later, in 1934, werd het museum, dat onder meer beelden van goden, amuletten en scarabeeën herbergt, grondig uitgebreid.



Oorspronkelijk bevatte het museum alleen tekeningen, afdrukken en schilderijen, maar de eerste directeur, Károly Pulszky begon met het aanwerven van beeldhouwwerken. De aankoop van de verzameling van Paul Arndt in 1908 betekende de geboorte van een antiquiteitencollectie.



Als je een artistieke plek wilt bezoeken dan is dit het wel: het museum huisvest een.........



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!