Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 14 augustus 2011

Stierenbloed uit Eger, Hongaarse wijn met eigen identiteit

Eger in Hongarije is een prachtige stad vol cultuur, barok en alle geneugten van het leven. Geen wonder, want het ligt midden in een prachtig wijngebied vol ontdekkingen. Van oorsprong is het de witte druif die deze wijn zijn kleur gaf, maar tegenwoordig is ook de rode wijn, Stierenbloed genaamd, zeker niet te versmaden. De wijnen rondom Eger vormen een combinatie van authenticiteit en westerse innovatie. Met als gevolg een voor velen nog onbekende belevenis vol kleur, geur en smaak.



Wijnvelden



Wie per auto of openbaar vervoer vanuit Boedapest of omringende regio Eger bezoekt, raakt al snel onder de indruk van de prachtige heuvels waar de wijnstokken keurig in het gelid zorgen voor weer een volle oogst. Het landschap is hier en daar ruw, de wijnvelden zijn perfectionistisch. Een tegenstelling die iedere keer weer voor verrassingen zorgt. Vanaf de oeroude en solide Burcht van Eger zijn ook aan alle kanten de omringende wijnvelden waar te nemen.



En wie in Eger zelf vraagt waar de beste wijn te koop is............



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!