Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 23 augustus 2011

Neonazi’s houden niet van Sziget-festival in Boedapest

Zowi is net terug van het Sizget-festival in Boedapest. Hier hoorden we dat een bende neonazi’s het festival heeft willen aanvallen. We vroegen hem wat er van aan is.



Aanval is flop



Van de poging zelf heb ik niets gemerkt. De neonazi’s werden bij de ingang van het terrein al redelijk snel tegengehouden door de Mobiele Eenheid. Wat wel opviel waren de agenten van de Mobiele Eenheid. Ik was toevallig net bij een supermarkt in de buurt van het festivalterrein, en bij een grote parkeerplaats naast de supermarkt waren de agenten zich aan het voorbereiden door gepantserde uniformen aan te trekken. De bestorming was dus blijkbaar al bekend. Achteraf waren er meer agenten dan extreemrechtse activisten, maar het was duidelijk dat de overheid op het ergste voorbereid was en koste wat kost het Sziget-festival wilde beschermen.



Waarom deden die neonazi's dit? Houden ze niet van muziek?



De neonazi’s houden zeker niet van de muziek van het festival. Als reactie op het Sziget-festival is er door de ultrarechtse Jobbik Partij elf maal een Magyar Sziget georganiseerd, met extreemrechtse muziek.



Hoewel men geluiden hoort dat de extreemrechtse groep wilde protesteren tegen hoge huren en benzineprijzen, is het duidelijk dat.........



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!