Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 26 augustus 2011

Liszt is blijvertje in Boedapest

In de Hongaarse hoofdstad kunnen ze geen genoeg krijgen van klavierleeuw annex podiumbeest Franz Liszt. Maar ook de hardcore katholiek wordt herdacht.

Frans Liszt, Boedapest

In dit herdenkingsjaar is het onmogelijk in Boedapest het fenomeen Franz Liszt te ontlopen. Al heeft de man nooit een opera geschreven, toch staat zijn standbeeld rechts van de hoofdingang van de Nationale Opera. Ik maak een draai op het Franz Lisztplein, passeer de Liszt Ferenc muziekwinkel: Budapest 1061 - Andrássy út 45 met zijn edele profiel in de etalage en zie een modern levensgroot beeld van de componist, met wapperende bronzen haren, handen uitgestrekt naar (vermoed ik) een piano. Aan de andere kant van het plein duikt hij op in de gevel van de, jawel, Franz Liszt Muziekacademie, dit maal als lieve wijze oude opa.

Liszt Festival, Boedapest

In talloze kerken en concertzalen van Boedapest dendert het Liszt Festival voor zijn 200e geboortedag door tot.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!