Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 29 augustus 2011

Just the way I like my Budapest; dark, hot and damp

De volgende bestemming van onze duizelingwekkende doorreis was een plek met veel herinneringen voor een aantal van ons; Budapest. Twee weken terug nog het bruisende centrum van de (Oost-)Europese festivalscene, nu was Budapest veranderd in een licht sluimerende hub voor roadtrippers en vakantiegangers in alle soorten en maten.



Ons hostel was een vrij groot pand midden in district VII, dicht bij het centrum aan de Pest kant van de Donau. Op het moment van aankomst (eind van de middag) was het duidelijk dat Budapest onze warmste spot so far zou worden, het was er ruim 38(!) graden. Dat betekende onder meer dat we de rest van de dag voor pampus hebben gelegen in onze hostelkamer, onderbroken door wat te eten 's avonds (mjum, steak!) en een koude douche.



Omdat we 2 volle dagen (en 3 nachten) in Budapest zouden blijven leek het ons leuk om eens wat meer te doen dan alleen het centrum bekijken. Dus stonden er de tweede dag twee dingen op het programma: een badhuis bezoeken en "Caving under Budapest".



Een van de tuintrippers is licht hydrofoob, dus vertrokken we met 3 man richting badhuis Szechenyi, het grootste van Budapest, hetzelfde badhuis waar............



KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!