Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 17 augustus 2011

20 augustus Nationale feestdag van Hongarije

Nationale feestdag. Feestdag van de Hongaarse patroonheilige, Koning Stefan. Heilige Stephanus van Hongarije, Koning István wordt in Hongarije op 20 augustus gevierd.

In Boedapest wordt vooral de Nationale Feestdag gevierd met een spetterend vuurwerk, dat 's avonds om 21 uur stipt begint. Op de kade-oevers langs de Donau en op de bruggen, staat het dan overvol van het volk, dat dit evenement niet wil missen. Zelfs plezierboten liggen verlicht te wachten op het gebeuren.

Hongaren en toeristen staan er, langer dan voordien, te wachten om een goed staanplaatsje te hebben. Het vuurwerk wordt afgestoken van op de Citadel van Boeda.

Eind augustus is het al schemerdonker in Hongarije, zodat ze zo vroeg hun vuurwerk kunnen afsteken. Vanaf de Batthyány tér heeft men een goed zicht op het groots vuurwerkspektakel. Vanaf de Kettingbrug (Széchenyi Lánc-hid) liet men, over de hele lengte van de brug, een vurige waterval van vuurwerk in de rivier vallen. Heel dit vuurwerkfestival wordt om 20.30 uur afgesloten met hier en daar nog naknallers. Daarna gaan de Hongaren, wat ze al eerder in de dag al hadden gedaan, verder feesten in de bars, cafés en op de overvolle terrassen, want de avonden zijn nog zwoel.

KLIK HIER voor meer informatie over de Hongaarse nationale feestdag !!!

Vuurwerk Boedapest 2010 - Deel 1



Vuurwerk Boedapest 2010 - Deel 2