Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 10 mei 2011

Hoge onderscheiding voor Hongarijegangers

Vier Nederlanders werden vorige week in de Hongaarse ambassade in Den Haag in het zonnetje gezet. De vertegenwoordigers van kerken en kerkelijke organisaties ontvingen uit naam van de Hongaarse president dr. Pál Schmitt het Gouden Kruis van Verdienste van de Republiek Hongarije. Reden: ze zetten zich jarenlang in voor de kerk in Hongarije, tijdens het communistisch bewind en daarna. Een vijfde decorandus, prof. dr. F. Postma, kon niet bij de plechtigheid aanwezig zijn; hij krijgt de onderscheiding op een later tijdstip.

Op deze pagina portretten van de vier onderscheiden Hongarijegangers: dr. ir. J. van der Graaf, dr. F. Stellingwerf, M. P. van der Schaaf en drs. L. W. de Graaff.

„Werk in Hongarije was niet zonder risico”

Naam: Dr. ir. J. van der Graaf (1937) uit Huizen.

Verdiensten: Oud-voorzitter van Stichting Hulp Oost-Europa; gaf jarenlang namens de Gereformeerde Bond theologische lezingen in Hongarije, onder andere aan de Radaifaculteit van de Károli Gáspáruniversiteit in Boedapest.

„De onderscheiding kwam voor mij als een complete verrassing................

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!