Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 19 april 2011

Huisraad voor evacués Hongaarse giframp

Tijdens een werkbezoek van het bestuur van de Leusdense stichting Vriendschapsband Leusden-Tét aan de bevriende Hongaarse dorpen, heeft een deel van de delegatie zaterdag (16 april) een bezoek gebracht aan Kolontár. Dat dorp werd -evenals een aantal andere- begin oktober 2010 overspoeld door een vloedgolf van giftig slib.

De Leusdenaren bezochten het gebied op uitnodiging van de burgemeester van Kolontár. Nadat in de dorpen Tényö en Györszemere -die deel uitmaken van de regio Tét- spontane hulpacties van de grond kwamen, besloot de Leusdense stichting die te ondersteunen. Zo werd enige tijd geleden een statiegeldactie gehouden. Die leverde ruim 2.000 euro op.

Van het geld werd -in overleg met de Hongaarse partnerdorpen én het gemeentebestuur van Kolontár- besloten huisraad aan te schaffen.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!