Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 25 april 2011

Hongaarse Salon Amsterdam: film en boekenbeurs op 15 mei 2011

Wanneer

zondag 15 mei 2011, vanaf 14.00. Film begint om 14.45

Wat

The Last Report on Anna (2009),romantisch drama, originele titel: Utolsó jelentés Annáról
MET ENGELSE ONDERTITELING!

Waar

Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470

Hoeveel

Bijdrage: 7 euro, tot 18 jaar: 5 euro (inclusief één drankconsumptie na de film)

De regisseur Márta Mészáros, die al eerder films heeft gemaakt over onderwerpen uit de recente Hongaarse geschiedenis, zoals Dagboek voor mijn kinderen en een film over het leven van Imre Nagy, heeft ditmaal het leven van de sociaal-democrate Anna Kéthly
(1889- 1976) tot onderwerp genomen. De politica zat jarenlang als enige vrouw in het Hongaarse parlement, werd vervolgd door de nazi’s en de communisten en leefde vanaf 1957 in ballingschap in België. De filmmaakster haalt deze kleurrijke, fascinerende vrouw voor het voetlicht en concentreert zich daarbij niet op de historische feiten en haar uitzonderlijke politieke carrière, maar laat het verhaal meer een illustratie van de geschiedenis zijn. De situatie is fictief maar de personages en de historische sfeer zijn maar al te werkelijk. Met Enikő Eszenyi en Ernő Fekete. (Márta Mészáros 2009, 100 min.)

Meer over de film: http://www.imdb.com/title/tt0407852/

Wordt vertoond met de steun en toestemming van distributeur Hunnia Filmstúdió.
Deze film is nog niet op dvd verkrijgbaar, we hebben speciale toestemming gekregen voor deze eenmalige vertoning.

Voor en na de film boekenmarkt, met nieuwe en gebruikte boeken, ten bate van de Salon, met onder meer Hongaarse literatuur in Nederlandse vertaling!

Gebruikte Hongaarse boeken en boeken over Hongaarse onderwerpen zijn welkom.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!