Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 23 april 2011

Hommeles rond Hongaarse grondwet

Het Europese Parlement is ontstemd over het recente Hongaarse verbod op het homohuwelijk. Ondanks een boycot van de oppositie stemde een meerderheid van het Hongaarse parlement in met de omstreden grondwetswijziging.

De Europese fractieleider van de liberalen, Guy Verhofstadt, vraagt zich dinsdag openlijk af of de verandering niet in strijd is met Europese principes. Europarlementariër Bart Staes (de Groenen) noemt het zelfs ‘het terugdraaien van de klok’.

Een van de aanpassingen in de wet is het verbod op het homohuwelijk. In de wet staat dat ‘een huwelijk tussen een man en een vrouw is’. Dat wil zeggen dat Hongaarse homoseksuelen alleen een geregistreerd partnerschap met elkaar mogen aangaan. Daarnaast stelt het parlement dat foetussen moeten worden beschermd. Het plegen van abortus is daardoor nagenoeg onmogelijk............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!