Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 23 april 2011

Duizenden Nederlandse festivalgangers dit jaar naar Sziget: ‘dit moet je een keer meemaken’

Jaarlijks trekken hele volksstammen naar het Hongaarse festival Sziget. Er rijden zelfs meerdere festivaltreinen vanuit Nederland naar Hongarije, met duizenden festivalgangers aan boord. Wat is de magie van Sziget en waarom willen al die mensen zoveel uur reizen voor juist dit festival? Journalist Linda Roos gaat namens LiveXS op onderzoek uit en spreekt met vier festivalgangers over hun ervaringen en belevenissen. “Na Sziget ben ik helemaal gesloopt.”

Natuurlijk, naar een festival in eigen land gaan is ook een optie. Maar steeds meer Nederlanders laten zich de laatste jaren verleiden om naast het bezoek aan festivals vlakbij ook op reis te gaan naar festivals verder weg. Glastonbury in Engeland is populair, Roskilde in Denemarken natuurlijk en Benicàssim in Spanje, maar er steekt er eentje met kop en schouders bovenuit: Sziget, in Hongarije. “Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Sziget geweest,” vertelt Pim van der Ploeg (19) uit Schoorl, één van de duizenden Nederlanders die de reis naar Sziget de afgelopen jaren al durfde te ondernemen.

Net zoals veel andere Nederlanders gaat hij.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!