Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 30 april 2011

Brussel is niet het centrum van de wereld

Europeanen krijgen het EU-beleid steeds voorgeschoteld als zou er geen alternatief voor zijn. Daarmee worden onbehagen en wantrouwen alleen maar aangewakkerd, zowel in Hongarije als in Finland. Zolang dat zo blijft, komt er geen einde aan de reeks verkiezingen die zich tegen de EU keren.

We kunnen het overal zien, maar vooral in de perifere landen. Een tijdje geleden heeft Hongarije in dit opzicht van zich doen spreken met zijn krachtige ommezwaai onder leiding van de Fidesz-partij van premier Viktor Orban. Het land, dat nog niet zo lang bij de EU-club hoort, speelt zijn Hongaarse troef. De Hongaarse regering slaat een toon van met geschiedenis doordrenkte nationale bewustwording aan, die absoluut niet past bij het verstandige en bestuurlijke Europa naar Brusselse opvattingen.

Hongarije heeft een nieuwe grondwet, die zonder grondwetgevend proces door de regerende meerderheid is opgesteld en aanvaard en vormt daarmee een vreemde eend in de bijt van Europese grondwetten. Een zeer hoogdravende preambule, die druipt van trots op de eigen geschiedenis, verankert de Republiek Hongarije – en daar blijft het voortaan bij! – in de 11e eeuw en verbindt die met keizerskroon, christendom en (kinderrijke) familie. Hongarije laat zien dat er in de periferie van de EU, onder de hoede van de EU en in het keurslijf van de EU ook ruimte is voor andere ideeën dan de Brusselse.................

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!