Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 31 maart 2011

Vakantie in Boedapest

Op zoek naar een perfecte vakantie? Dan kun je terecht in de schitterende stad Boedapest! Deze stad heeft je zoveel te bieden op gebied van kunst, cultuur, historie, festivals en attractieparken. Op vakantie in deze stad betekent dat je geen moment stil hoeft te zitten. Toch is uitrusten ook wel erg belangrijk en dat kan ook zeker in Boedapest. Boedapest is nog sterk in ontwikkeling en dat zie je aan het aantal toeristen wat jaarlijks naar deze stad toe komt. Toch heeft de stad al vele mooie bezienswaardigheden die zeker niet overgeslagen mogen worden door de vakantiegangers.

Kunst & Cultuur:

Wil jij graag veel van de kunst en cultuur zien in Hongarije? Dan ben je in Boedapest op de juiste plek. Je vindt er vele musea, kerken, moderne galerieën en Hongaarse designers. Boedapest kent een aantal zeer mooie musea zoals het Historisch Museum van Boedapest, Ludwig Museum, Museum voor toegepaste kunst en het Joodse museum. Voor iedere musea liefhebber is er wat wils in Boedapest! Over het algemeen zijn de musea 's maandags gesloten.

De meeste toeristen vinden het interessant om een mooie kerk te bezoeken wanneer zij op vakantie zijn in een stad of dorp. Boedapest heeft vele mooie kerken die gebouwd zijn in barok, classicistisch, Romaanse, gotische, Moorse en zelfs Bauhaus stijlkenmerken. Zeker de moeite waard om te bezoeken zijn de Synagoge in de Dohány utca, de Evangelische kerk, de Matthias-kerk en de Franciscanenkerk van de binnenstad. Je zult hier vele mooie tekeningen en beelden te zien krijgen.

Vind je het leuk om moderne of antieke kunst te bekijken? Dan is Boedapest ook de juiste plek voor jou! In de Király-straat vind je vele moderne kunst, terwijl je in de Falk Miksa-straat antieke kunst zult vinden. Een aantal van dit mooie aanbod is te vinden op de Rommelmarkt Ecseri, Galerieën in de Falk Miksa-straat en de Trafó Galerie.

Altijd al willen weten hoe de Hongaarse designers te werk gaan? Neem dan een kijkje in............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!