Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 31 maart 2011

Gevangenisstraf voor hulp bij thuisbevalling

De Hongaarse verloskundige Agnes Gereb kreeg twee jaar gevangenisstraf. Het vergrijp: ze hielp vrouwen bij thuisbevallingen.

Agnes Gereb hielp tot 5 oktober 2010 zo'n 3.500 vrouwen bij een thuisbevalling. Op die najaarsdag ontving zij in haar kliniek een zwangere vrouw. Het was een reguliere afspraak. Maar tijdens haar bezoek begonnen vroegtijdig de weeën. Gereb hielp bij de bevalling, maar er waren complicaties. Een ambulance bracht moeder en kind naar het ziekenhuis, waaruit ze na korte tijd weer ontslagen werden. Maar voor Gereb begon de ellende toen na de ambulance de politie arriveerde.

In Hongarije mogen vrouwen wel buiten het ziekenhuis bevallen, maar het is medisch personeel verboden daarbij te assisteren. Agnes Gereb, voorvechtster van de thuisbevalling, was al vaker het doelwit van de Hongaarse autoriteiten. Zij en enkele andere verloskundigen vinden dat zwangere vrouwen zelf moeten mogen kiezen waar zij bevallen.

Vorige week veroordeelde de rechter Agnes Gereb tot een gevangenisstraf van twee jaar. Hij ging daarmee verder dan de aanklager, die haar een beroepsverbod wilde opleggen............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK OP de grijze pijl om het audiofragment te beluisteren over Agnes Gereb