Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 19 februari 2011

Rechter heft verbod Budapest Pride op

De stadsrechtbank van Boedapest heeft het verbod op het houden van de Budapest Pride opgeheven. De politie had de Pride-demonstratie verboden omdat die tot verkeerschaos in het centrum van de Hongaase hoofdstad zou leiden. Pride-oragnisator Rainbow Mission heeft die beslissing succesvol aangevochten door het besluit van de rechtbank de beslissing van de politie terug te draaien.

De politie had de al in september vorig jaar gegeven vergunning voor het houden van een Pride-demonstratie vorige week ingetrokken, nadat Rainbow Mission toestemming had gevraagd voor het houden van een slotmanifestatie op het plein voor het parlementsgebouw. Volgens de politie zou dat tot verkeerchaos in het centrum van de Hongaarse hoofdstad leiden.

Volgens Rainbow Mission was die beslissing echter vooral politiek gemotiveerd en daarmee een aantasting van het fundamentele recht om te mogen demonstreren. Vandaar dat de organisatie naar de rechter is gestapt om het verbod aan te vechten.

'De beslissing van de rechtbank is een overwinning.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!