Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 21 februari 2011

Hongaren leggen kransen voor Michiel de Ruyter

Het herdenken van de geschiedenis leeft in Hongarije. Dat zeiden Hongaarse hooggeplaatsen zaterdag in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daar werd herdacht dat Michiel de Ruyter in 1676 26 predikanten redde van de Spaanse galeien. Dr. Gábor Pusztai: „Het opfrissen van het collectief geheugen maakt ons bewust van het verleden, vormt onze identiteit en laat zien waar we bij horen.”

Zo’n tachtig belangstellenden waren zaterdagmorgen naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam gekomen. Daar werden de Hongaars-Nederlandse banden aangehaald door middel van toespraken, een kranslegging bij het praalgraf van de overleden zeeheld en een bezoek aan de grafkelder.

Drie kransen werden er gelegd: één namens de predikantenfamilie Tüski, één namens Hongarije en één namens Stichting M. A. de Ruyter. Twee afstammelingen van De Ruyter deden het woord: S. W. van Idsinga, schout-bij-nacht b.d. en voorzitter van de De Ruyterstichting, en ir. F. P. J. de Ruyter de Wildt.

Dr. Gábor Pusztai, hoofd van de vakgroep Nederlands van de universiteit van Debrecen, verhaalde dat er in zijn stad........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!