Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 15 februari 2011

EU-voorzitterschap wilt versterking Frontex

Het Hongaarse EU-voorzitterschap engageerde zich woensdag nadrukkelijk voor de versteviging van Fort Europa. Het wilt een sleutelrol spelen in de uitbreiding en intensivering van de activiteiten van Frontex.

Frontex

Tijdens een toespraak voor de Raad van Bestuur (RvB) van Frontex, op 9 februari in Gödöllő, nabij Boedapest, stelde Hongaars minister van Binnenlandse Zaken, Sándor Pintér, dat "Frontex bewezen heeft een waardevolle onderneming te zijn, en aangetoond heeft dat samenwerking tussen lidstaten zinvol is in de beveiliging van de grenzen."

Frontex, opgericht in oktober 2004 en actief sinds mei 2005, heeft zijn hoofdkwartier in Warschau. Het is verantwoordelijk voor de coördinatie van de beveiliging van de buitengrenzen van de EU door zijn lidstaten. En om deze gesloten te houden voor vluchtelingen.

Het agentschap helpt met risicoanalyses voor de nationale grenswachten, verleent ondersteuning in situaties die geavanceerde technische en operationele inspanningen vereisen en organiseert gezamenlijke uitwijsoperaties.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!