Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 17 februari 2011

EU-parlement stelt kritiek op Hongarije uit

Het Europees Parlement stemt donderdag niet over het opschorten van de omstreden Hongaarse mediawet. De stemming over een kritische resolutie wordt uitgesteld.

Dat is door meerdere Nederlandse partijen in het Europarlement bevestigd. Vier linkse en liberale fracties in het parlement hadden grote moeite met de mediawet. De wet zou de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting schenden.

Woensdag maakte de Hongaarse regering bekend tegemoet te zullen komen aan de kritiek. In het parlement gingen toen al stemmen op de resolutie op te schorten of in te trekken. De kritische fracties zeggen dat zij de resolutie willen aanpassen en bij de volgende zitting van het parlement alsnog in stemming zullen brengen.

Het uitstel komt op aandringen van de sociaaldemocraten. „We willen eerst duidelijk weten wat Hongarije precies gaat doen”..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!