Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 21 januari 2011

Hungary in Focus - Locatie: BOZAR - Brussel

Locatie: BOZAR - Brussel

Website: http://www.bozar.be/

Start: 25 januari 2011

Einde: 30 april 2011

Naar aanleiding van het Hongaars voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, presenteert BOZAR een focus op Hongarije. De internationaal gerenommeerde kunstenaar Péter Forgács is curator.

Tot 1918 was de Oostenrijks-Hongaarse monarchie Europa’s grootste speler na Rusland, na Duitsland… Vandaag de dag vertegenwoordigt Hongarije, net als andere Centraal-Europese landen, waarden die herontdekt dienen te worden door West-Europa. Daarom staat Centraal-Europa in het Paleis voor Schone Kunsten... centraal. Polen in de zomer, Balkanmuziek in de lente en vanaf 25 januari wordt Hongarije vertegenwoordigd door enkele emblematische internationaal gerenommeerde kunstenaars.

De experimentele kunstenaar Péter Forgács werd door directeur Paul Dujardin gevraagd als curator van de multidisciplinaire programmering en toont tegelijk een aantal van zijn audiovisuele creaties. De multimediakunstenaar en onafhankelijke cineast werd bekend met zijn alternatieve Hongaarse geschiedenis........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!