Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 26 januari 2011

"Via cultuur zul je Hongarije leren kennen"

Hongarije neemt voor zes maanden het voorzitterschap waar van de Europese Unie. Drie culturele instellingen pikken daarop in met diverse activiteiten zoals muziek, expositie en film.

Gisteravond was het Hongaars Nationaal Filharmonisch Orkest te gast in Bozar in Brussel. En veel muziek is er omdat - zoals Zoltan Kocsis, de dirigent van het nationaal Orkest vanmiddag op de persontmoeting vertelde- dat “ als je alle concerten volgt dan krijg je een uitstekend idee van hoe het muzikale leven in Hongarije was en hoe het er vandaag is.”

Kocsis vertelde over de Hongaar Franz Listz dat die misschien zowel romanticus als radicaal modernist was, en over Bela Bartok dat die weliswaar een modernist maar ook een classicuswas. Enfin, een boeiende dirigent, en wat belangrijk is de komende maanden treden de beste pianovirtuozen uit Hongarije op............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!