Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 29 december 2010

Van persbreidel knapt Hongarije echt niet op

De kritiek op de nieuwe Hongaarse regering is gepast.

Het leven van de Hongaren in het buitenland moet dezer dagen geen pretje zijn. Van alle kanten wordt hun land onder vuur genomen. Terwijl de ene hoogwaardigheidsbekleder (Angela Merkel) de regering in Boedapest aanmaant als toekomstig voorzitter van de Europese Unie het goede voorbeeld te geven, vergelijkt de andere (de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn) Hongarije met Wit-Rusland.

Deze kritiek heeft Hongarije te danken aan een omstreden mediawet. Een door de rechterhand van de premier voorgezeten mediaraad krijgt vanaf 1 januari het recht forse boetes uit te delen aan media die ‘onevenwichtig’ berichten.
Maar stilaan dringen andere geluiden door, ook tot de Volkskrant. Maandag werd op de opiniepagina’s de conservatieve regering van Viktor Orbán een grote zegen voor het Hongaarse volk genoemd. Volgens de Nederlands-Hongaarse auteurs van het stuk is Boedapest er helemaal niet op uit de media te muilkorven. De kritiek aan het adres van de regering zou zijn geïnspireerd door oud-communistische journalisten, die Orbán rauw lusten........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!