Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 28 december 2010

Uw voorzitter is een dictator in de dop

Tirannieke trekjes, xenofobe ideeën en schijt aan de wet: zie hier uw nieuwe EU-voorzitter.

Nog drie dagen en dan is het zover. België is out en Hongarije in. De regering in Boedapest gaat de ministerraad van Europa leiden. ‘Het zes maanden durende voorzitterschap maakt Hongarije zichtbaarder in de EU en daarbuiten’, jubelt de Hongaarse site www.eu2011.hu.

Dat is wel te hopen, want het wordt hoog tijd dat Europa ziet dat er nogal wat mis is in het voormalige Oostblokland. Zoals gierende corruptie, wanbeleid en werkloosheid. En sinds eind april huist met een tweederde meerderheid in het Országház, het parlementsgebouw in Boedapest, de regering van premier Viktor Orbán. Enkele karaktertrekjes van deze regering: tiranniek, machtshongerig, maling aan de wet en intolerant jegens andersdenkenden en minderheden als Roma en joden.

‘Een sterk Europa met een menselijk gelaat’, is het Hongaarse motto voor het Hongaarse EU-voorzitterschap. Klinkt mooi. Maar in Orbáns vocabulaire betekenen de woorden ‘sterk’ en ‘menselijk’ respectievelijk ‘alleenheerschappij’ en ‘eigen volk eerst’.

Grondwetswijzigingen

‘Onze overwinning geeft ons het recht de regels van het politieke spel te herschrijven’, bralde Orbán toen Fidesz de verkiezingen won. Hij voegde direct de daad bij het woord door de grondwet te wijzigen. Het Constitutioneel Hof dat wetten toetst aan de grondwet en over die grondwet waakt, mag zich niet meer bemoeien met financiële regelgeving. De rechters aan het Hof hadden het zich in het hoofd gehaald één van Orbans wetsvoorstellen illegaal te noemen: de premier wilde met terugwerkende kracht zware belastingen heffen op ‘excessieve’ gouden handdrukken en de belastingen op banken, energie, telecommaatschappijen en de retailhandel verhogen. Wat de premier wil, wordt tegenwoordig wet.

Ook andere instanties ondervonden de afgelopen maanden dat je beter geen ‘nee’ kunt verkopen aan Orbán en zijn maten......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!