Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 23 december 2010

Stoppen met roken als je met de bus gaat

Wilt u volgend jaar stoppen met roken, maar bent u wel verslaafd aan het Openbaar Vervoer? Kom dan in Boedapest wonen, want daar mag vanaf 1 februari 2011 op geen enkele bus- of tramhalte meer gerookt worden. Terwijl u dus lekker geniet van de uitlaatgassen van het verkeer en nog even snel een puf diesel naar binnenhapt voordat u de bus instapt, weet u tenminste dat u een mooie bijdrage heeft geleverd aan de gezondheid van uw medepassagiers.

Sinds september 2010 is het verboden om in de onderdoorgangen bij metrostations te roken. Dat zijn overdekte ruimtes waarin de rook blijft hangen. Het is logisch dat het daar verboden is. Overigens hangen zulke verbodsborden onderaan de trap die naar die onderdoorgang leidt, halverwege de trap staan mensen nog een peuk te roken. De sigarenwinkels blijven in de onderdoorgangen aanwezig. Eerder werd het overal in de stad verboden om op kinderspeelplaatsen te roken. Rokende jonge moeders weten nu echt niet meer waar ze nog wel kunnen roken.

Hoe de nieuwe wet gehandhaafd zal worden is onduidelijk..............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!