Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 24 december 2010

Fitch verlaagt Hongaarse rating

Fitch heeft de rating van Hongarije met een trapje verlaagd, van BBB naar BBB-. De kredietbeoordelaar volgt daarmee het voorbeeld van Moody's en Standard & Poor's. Zij uitten eerder al hun twijfels over het begrotingsbeleid van de Hongaarse regering.

Fitch kleeft negatieve vooruitzichten op de Hongaarse kredietwaardigheid. Dat betekent dat het agentschap de rating in de toekomst mogelijk opnieuw verlaagt.

'De verlaging weerspiegelt een aanzienlijke verslechtering van de onderliggende budgettaire positie', argumenteert Fitch. 'Het relatief hoge peil van de openbare, buitenlandse en binnenlandse schuld maakt het land kwetsbaar voor negatieve shock's', klinkt het.

Hongarije, dat de eerste helft van 2011 het Europese voorzitterschap waarneemt, zit in moeilijke papieren.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!