Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 21 december 2010

Barroso en Kroes moeten optreden tegen Hongaarse mediawet

GroenLinks verlangt dat de Europese Commissie opkomt voor de mediavrijheid in Hongarije. Het Hongaarse parlement stemde maandag in met verregaande staatscontrole op de media. Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso en Eurocommissaris Neelie Kroes (Media) moeten de Hongaarse regering tot de orde roepen, zo stelt GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini vandaag in schriftelijke vragen aan de Europese Commissie. De ontmoeting in Boedapest tussen de voltallige Commissie en de Hongaarse regering ter voorbereiding van het Hongaarse EU-voorzitterschap vormt daarvoor een uitgelezen moment.

Journalisten worden gedwongen tot zelfcensuur

De nieuwe Hongaarse mediawet stelt hoge boetes en mogelijk sluiting in het vooruitzicht aan kranten, omroepen en websites die "onevenwichtige" of "immorele" berichtgeving bedrijven. Een door de regering benoemde media-autoriteit gaat hierover oordelen. “Een onaanvaardbare inperking van het vrije woord”, vindt Sargentini. “Journalisten worden zo gedwongen tot zelfcensuur. De Europese Commissie kan niet blijven wegkijken als de democratische beginselen en de mediavrijheid zo ernstig worden geschonden in het hart van Europa.”

Op het matje roepen

Sargentini verwacht van de Eurocommissaris voor Media, Kroes, dat zij de Hongaarse regering op het matje roept. Ook Commissievoorzitter Barroso mag niet zwijgen. De voltallige Europese Commissie reist op vrijdag 7 januari af naar Boedapest voor een vergadering met de Hongaarse regering ter voorbereiding van het Hongaarse voorzitterschap van de raad van Europese ministers............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!