Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 21 december 2010

Árvácska, dierenopvang regio Szentendre

Drie jonge meiden komen op rubberlaarzen in natte regenjacks het kantoortje binnen, ze zijn klaar voor vandaag. Een aantal uren van hun taakstraf hebben ze ingelost. Ze werken verplicht een tijdje bij de honden-en kattenopvang 'Árvácska' in Szentendre, omdat ze eerder daarvoor iets uit een winkel hadden gestolen. Ook in Hongarije kun je daarvoor een taakstraf krijgen. De leiding van Árvácska is blij met hun hulp.

De leiding van Árvácska is trouwens altijd blij met extra hulp. Door vrijwilligers of door jonge delinquenten, in het asiel is zoveel werk te doen dat elke helpende hand zeer welkom is.

Ruim tien jaar geleden kwam Mária Náber vanuit Nederland naar Hongarije. Haar moeder was Hongaarse dus een band met het land had ze al. Eenmaal gepensioneerd kocht ze een huis in Szentendre. Zoals bekend lopen er in Hongarije veel verwaarloosde honden los en Mária besloot voor een aantal daarvan te gaan zorgen. Van het ene hondje kwam het andere........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!