Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 29 oktober 2010

Vara Kassa - Heb jij de Hallmark-hoax al ontvangen?

Mijn E-Mail postvak wordt weer overstelpt met goedbedoelde...... rommel.....

Is het bericht over Hallmark waar ??? Ahum ... Ahum..... Nee is het antwoord....

Heb jij de Hallmark-hoax al ontvangen?

Misschien heb je hem al gezien: de waarschuwing dat e-cards van Hallmark je hele harde schijf kunnen aantasten. Het klinkt behoorlijk angstaanjagend. Maar, is dit nu waar?

Het antwoord is: 'Nee'. Dit bericht is een zogenaamde hoax: een nep-bericht. De kick die een verzender hier uit haalt, is het bericht naar zoveel mogelijk personen door te laten sturen door argeloze lezers. Voor de lol of om bewust imagoschade aan te richten bij het betreffende bedrijf. Een hoax kun je vergelijken met een ‘ouderwetse’ kettingbrief.

Hoax is een Engels woord voor nep, bedrog, oplichterij en dus een nep e-mailbericht. Het onderstaande bericht zogenaamd afkomstig van het consumentenprogramma Kassa waarschuwt voor een ernstig virus. Vergelijkbare e-mails bestaan al sinds 2001.

Het onderstaande bericht zogenaamd afkomstig van het consumentenprogramma Kassa waarschuwt voor een ernstig virus......

"Wees de komende dagen zeer alert op mailen met bijlage getiteld: 'Postcard From Hallmark', ongeacht van wie je deze ontvangt. Het bevat een virus dat een Postcard Image opent, dat de hele harde (C) schijf van je computer aantast. Dit virus kan ontvangen worden van iemand die jouw email adres in zijn / haar contactlijst heeft staan. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je deze mail naar al je contacten stuurt.
Als je een mail ontvangt genaamd Postcard, ook wanneer dit van een bekende komt, open het niet maar neem direct maatregelen. Dit is het meest schadelijke virus ooit, zo is door CNN bekend gemaakt. Dit virus is door Microsoft gekwalificeerd als het meest vernietigende virus ooit. Het virus is gisteren door McAfee ontdekt en er bestaat momenteel helaas nog geen reparatie mogelijkheid voor. Dit virus vernietigd de nulsector van je harde schijf, het deel waar de meest wezenlijke informatie wordt opgeslagen.
Ook te lezen bij KASSA van de VARA."

KLIK HIER: Valse waarschuwing - De Kassa internetredactie 25-11-2008

KLIK HIER om de vraag over Hallmark bij Vara - Kassa te lezen

KLIK HIER om met Google verder te zoeken........of dit bericht wel waar is....