Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 29 oktober 2010

Mijn hond gaat mee op vakantie naar Hongarije

Mijn hond gaat mee op vakantie naar Hongarije

Als u uw hond mee wilt nemen met vakantie naar het buitenland heeft u te maken met de buitenlandse wet- en regelgeving. Daarbij moet u er op letten dat u niet alleen te maken heeft met het land waar u naartoe gaat, maar ook met de landen waar u doorheen reist om uw vakantiebestemming te bereiken.

Hongarije

Voor Hongarije gelden de volgende regels:

Verplichte chip of goed leesbare tatoeage;
Europees dierenpaspoort;
Verplichte inentingen: Hondsdolheid (Rabiës), De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingsschema vaccineren.

Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden tegen hondsdolheid. Het dier moet in gezelschap van de moeder,
van wie de hond nog afhankelijk is, reizen.
Wanneer het moederdier niet aanwezig is, is het verplicht een schriftelijke verklaring bij u te hebben, waarin vermeld staat dat de jonge pup tot aan de reis is opgegroeid op de geboorteplek, en niet in contact is geweest met dieren die mogelijk besmet waren met hondsdolheid (Rabiës).

Bijzonderheden

Het is verplicht een muilkorf en riem bij u te hebben.

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!